Linkse Liefde #4 – Palestina special

Op zondag 27 juni mei (15.30 uur) vindt de vierde aflevering plaats van het politiek-cultureel café Linkse Liefde – het platform om te praten over radicale verandering en de toekomst van links.

Deze keer over Palestina. Een broodnodig gesprek, over een ondraaglijk onrechtvaardige situatie.
➫Sprekers: Dina Zbidat, Jaap Hamburger, Max van Lingen, Dorien Ballout, Benjamin Baars, Nadia Benaissa, Daryll Landbrug, Erella Grassiani, Esther de Bruin, Kristel.
➫Met medewerking van: BDS Nederland, Gate 48, Stop de wapenhandel, Een Ander Joods Geluid, The Rights Forum, Stichting Kifaia, Plant een Olijfboom, Internationale Socialisten.

✍MELD JE AAN VIA DEZE LINK:
https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_s_gIX3M6Qg6RcfwmKczHEw (of volg de show via de livestream op YouTube)

Het wordt een bijzondere aflevering van café Linkse Liefde, zondag 27 juni. Want het is nodig. Met het ‘staakt het vuren’ is nog niets veranderd aan een ondragelijk onrechtvaardige situatie. Integendeel, die wordt nog steeds alleen maar erger. Onder het oog van de wereld worden in Gaza twee miljoen mensen gevangen gehouden in een steeds opnieuw vernielde omgeving. Worden Palestijnen in Oost-Jeruzalem uit hun huizen gezet. Worden Palestijnen op de Westoever nog verder verdrongen door nieuwe nederzettingen. Worden Palestijnen binnen Israël niet alleen behandeld als tweederangs burgers maar hebben ook steeds meer te maken met het geweld van Israëlische knokploegen die ‘dood aan de Arabieren’ schreeuwen en huizen binnenvallen, zonder dat de politie ingrijpt.

Daarom gaan wij in deze Palestina Special in gesprek, met een groot aantal sprekers. Met Dina Zbidat uit Sahnin – een Palestijnse stad in Israël, maken we een analyse. Met Max van Lingen van Internationale Socialisten praten we over de linkse visie op wat er aan de hand is. Met Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid bespreken we de Israël-lobby. Met Benjamin Baars praten we over de rol van de wapenhandel. Met Daryll Landbrug (BIJ1) over waarom zwarte solidariteit zo belangrijk is. Kristel, die zelf in Beit Sahour woont, vlakbij Bethlehem, deelt haar ervaringen. Organisaties als BDS Nederland, Kifaia, Plant een Olijfboom, Gate48 en The Rights Forum schuiven ook aan. We hebben twee prachtige intermezzo’s met een spoken word artiest en een geweldige zangeres: Nai Barghouti. En Anja Meulenbelt bereidt een vileine column voor over de lafheid van de media. Daar moet je dus bij zijn.

_____________________
LINKSE LIEFDE ✊❤️…wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving.
Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart. Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking

Volg Linkse Liefde op:
☞ facebook: https://www.facebook.com/cafelinkseliefde
☞ twitter: https://twitter.com/LiefdeLinkse
☞ instagram: https://www.instagram.com/linkse.liefde
☞ YouTube: https://www.youtube.com/LinkseLiefde
☞ website: www.linkseliefde.nl

Steun ons met een financiële bijdrage. We kunnen niet zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *