Registratie Linkse Liefde #12 – Het woord is machtiger dan het zwaard?

0:00 Introductie
3:15 Jacobin & de Linkse Media: Hannah van Binsberg, Frank Keizer & Anja Meulenbelt (gespreksleider)
33:36 “Je mag ook niks meer zeggen”
33:55 Intermezzo: voordracht door Joke Kaviaar
36:37 Panelgesprek: Joke Kaviaar, Jelle de Graaf, Bannie Cheff & Harriet Bergman (gespreksleider)

Linkse Liefde en Jacobin slaan de handen ineen! Socialistisch tijdschrift Jacobin wil een platform zijn voor linkse ideeënstrijd over economie, politiek en cultuur. Linkse Liefde wil een bijdrage leveren aan een herleving van deze idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving. Net zoals vorig jaar op het 2.Dh5 Festival eindigen we de zondag in de namiddag.

We beginnen met de nieuwe Nederlandstalige editie van Jacobin. Hiervoor gaat Anja Meulenbelt in gesprek met hoofdredacteur Hannah van Binsbergen en redacteur Frank Keizer. Wat voor rol zien zij voor Jacobin binnen Nederland?

In het tweede gedeelte overstijgen we de grenzen en gaan we in gesprek over opruiing, taal als bedreiging, humor, dubbelzinnige taal, en wie er precies bepaalt wat er gezegd mag worden. Dit doen we met Joke Kaviaar, Jelle de Graaf en Bannie Cheff. Met Harriet Bergman als gespreksleider.

Linkse Liefde #12 audio – Het woord is machtiger dan het zwaard?

_________________
Linkse Liefde ❤️✊
…wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving. Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart (Chris Lebeaustraat 4).

Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking.

Volg Linkse Liefde op:
☞ facebook: https://www.facebook.com/cafelinkseliefde
☞ twitter: https://twitter.com/LiefdeLinkse
☞ instagram: https://www.instagram.com/linkse.liefde
☞ YouTube: https://www.youtube.com/c/LinkseLiefde
☞ website: www.linkseliefde.nl
Steun ons met een financiële bijdrage. Zie ‘Steun Linkse Liefde’ hiernaast/onder