Registratie Linkse Liefde #9: Woonstrijd – hoe worden eisen werkelijkheid?

Politiek Café Linkse Liefde
Zondag 26 juni

Sinds vorig jaar is er een opleving van de woonstrijd. Met grote protesten in Amsterdam en Rotterdam gevolgd door demonstraties in allerlei (middel-)grote steden in het land. Verder is er door al deze actiegroepen een woonmanifest (woonmanifest.nl) opgesteld dat vervolgens door vele maatschappelijke organisaties is onderschreven.

Op deze laatste zondag van de maand staan we aan de vooravond van de jaarlijkse huurverhoging die per 1 juli ingaat. Een goed moment om te reflecteren op de beweging van het afgelopen jaar en om vooruit te kijken.

Wat valt er te zeggen over de plannen van Hugo de Jonge? Hoe moeten we de terugkeer van de minister voor volkshuisvesting plaatsen? Heeft het protest al wat opgeleverd?

Hoe maken we de eisen van het woonmanifest werkelijkheid? Wat kan de lokale politiek hierin betekenen? Moeten we verder gaan dan alleen demonstreren? Hoe bouwen we de druk op? Kan de woonbeweging de verbinding aangaan met andere sociale bewegingen? Gebeurt dat al genoeg?

We gaan in gesprek met Willy Lourenssen van de campagne Wij weigeren de huurverhoging. Daarna schuiven aan Mustapha Eaisaouiyen (Recht op de stad Rotterdam), Nilab Ahmadi (BIJ1 Amsterdam) en Tayfun Balçık (Nieuw-West in Verzet).

Na afloop van het inhoudelijke programma is er muziek en eten, verzorgd door Arts of Resistance.

__________________________

Linkse Liefde ✊❤️ wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving. Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart (Chris Lebeaustraat 4). Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking.
Het project ‘Arts of Resistance’ is ontstaan vanuit de visie om twee werelden met elkaar te verbinden: die van de kunsten en die van activisme. Het culturele veld wordt in Nederland gedomineerd door commerciële en elitaire programmering en het merendeel van de (kunst)instituten houden kunst/muziek en kritische debatten gescheiden van elkaar. Het is hoog tijd om dit op een andere manier aan te pakken. Aan voorbeelden ontbreekt het niet: wij laten ons inspireren door revolutionaire artiesten die met hun energie en inspiratie talloze sociale bewegingen hebben geholpen te groeien en hun boodschap te verspreiden. De kracht van een beweging bestaat bij gratie van de mensen die hierbinnen actief zijn, hun gezondheid, geluk en wederzijdse verbondenheid. Door de kunsten te gebruiken, creëren wij een bruisende gemeenschap van kunstenaars en sociale bewegingen die elkaar kunnen versterken en de wereld kunnen bewegen naar een rechtvaardigere toekomst. Arts of Resistance is een samenwerkingsverband tussen Aralez, Afrogrooves, Afrispectives and Linangan. 

Volg Linkse Liefde op:
☞ facebook: https://www.facebook.com/cafelinkseliefde
☞ twitter: https://twitter.com/LiefdeLinkse
☞ instagram: https://www.instagram.com/linkse.liefde
☞ YouTube: https://www.youtube.com/c/LinkseLiefde
☞ website: www.linkseliefde.nl

Steun ons met een financiële bijdrage: Zie hiernaast: “Steun Linkse Liefde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *