Radicale perspectieven: geloof, hoop en Linkse Liefde

Op zondag 25 april (15.30 uur) is het tijd voor de tweede aflevering van het politiek-cultureel café Linkse Liefde – het platform om te praten over radicale verandering en de toekomst van links.

Tijdens dit café bespreken we de politieke ontwikkelingen na de verkiezingen met drie activisten in het hart van sociale strijd en politiek in Nederland: Sylvana Simons (BIJ1), Olaf Kemerink (ROOD) & Elsa van de Loo (NIDA). Wat zijn hun perspectieven op de toekomst van progressieve en emancipatorische politiek?

Daarnaast bespreken we de soms moeizame, soms inspirerende relatie tussen links en religie met academica Markha Valenta (als christelijk-joodse queer actief lid van NIDA) en Enis Odaci (voorzitter van Stichting Humanislam, een denktank voor islamitisch humanisme).

Je bent van harte welkom!

Meld je aan via deze link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lT80cNWlQQO5CDMSSDCAhA

Programma:

Welkomstwoord Loes de Kleijn
Wat willen we met Linkse Liefde?

Linkse perspectieven:
Gasten: Elsa van de Loo, Sylvana Simons & Olaf Kemerink
Moderator: Arno van der Veen

Gesproken column door Merijn Oudenampsen

Links en religie:
Gasten: Markha Valenta & Enis Odaci
Moderator: Anja Meulenbelt

Afsluiting: Loes de Kleijn
Hoe gaan we verder met Linkse Liefde?

Regie, camera en stream tech: Ehsan Fardjadniya (@Scan Ovich) & @Bob Schoo

~

Linkse Liefde wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving.

Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart. Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *