Linkse Liefde #14: Wat te doen tegen Wilders I?

Wat te doen tegen Wilders I?

We weten politiek café Linkse Liefde de laatste tijd minder vaak te organiseren dan dat we graag zouden willen, maar eind deze maand is het weer zover!

Want het is misschien wel meer dan ooit tijd voor wat meer Linkse Liefde. Parlementair links is nog nooit zo klein geweest. En daarover gaat het bij de volgende Linkse Liefde bijeenkomst die voor de derde keer plaatsvindt tijdens het jaarlijkse 2.Dh5 Festival. Wat zijn de consequenties van een extreemrechts kabinet? Wat voor repressie kunnen we verwachten? Wat is de bedreiging hiervan voor sociale bewegingen? Of liggen er ook kansen?

En hoe moeten we hiermee omgaan? Moeten we onze energie stoppen in het versterken van een parlementair links? Wat is de rol van sociale bewegingen en actiegroepen? Kunnen we de mensen die rechts stemmen naar onze kant krijgen? En misschien wel de belangrijkste onderliggend structurele uitdaging: hoe komen we tot een maatschappelijke meerderheid voor links-progressieve ideeën?

We gaan deze uitermate belangrijke vragen bespreken met een klein panel, maar aan de hand van enkele stellingen gaan we juist ook de discussie aan met de zaal! Wees erbij op zondagmiddag 25 februari 2024, 16:30 uur bij het slotdiscussie van het 2.Dh5 Festival!

In het panel hebben we:
Peter Storm (hij/hem), ook wel Egel, anarchist in Tilburg en actief op allerlei fronten; muzikant en schrijver;  lid van de Vrije Bond. https://peterstormt.nl/
Sabine Scharwachter (zij/haar), kritisch GroenLinks-lid, coördineerde de lobby van De*Beweging op de verkiezingsprogramma’s van linkse partijen.  
Peter Kodde (hij/hem), trainer en adviseur over campagnestrategie en bewegingsopbouw voor grassroots-organisaties, NGO’s en vakbonden bij Stroomversnellers
 – Renske Geedit (zij/haar), campaigner bij DeGoedeZaak en in haar werk en activisme vaak de vertaler van actie naar politiek beleid. Ze is actief in Rotterdam op gebied van queer vrijheid en veiligheid, anti-imperialisme en klimaatrechtvaardigheid

Moderatie: Harriet Bergman

______________________
Linkse Liefde ❤️✊
…wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving. Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart (Chris Lebeaustraat 4).

Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking.

Volg Linkse Liefde op:
☞ facebook: https://www.facebook.com/cafelinkseliefde
☞ X (twitter): https://twitter.com/LiefdeLinkse
☞ instagram: https://www.instagram.com/linkse.liefde
☞ YouTube: https://www.youtube.com/c/LinkseLiefde
☞ website: www.linkseliefde.nl
Steun ons met een financiële bijdrage. Zie ‘Steun Linkse Liefde’ hiernaast/onder