Linkse Liefde #5: van Kabul tot Tweebosbuurt

Zondag 26 september (15.30u) vindt de vijfde aflevering plaats van het politiek-cultureel café Linkse Liefde – hét platform om te praten over radicale verandering en de toekomst van links. En voor de eerste keer niet enkel online maar ook live mét publiek!

 • We bespreken de ontwikkelingen in Afghanistan en de lessen die daaruit getrokken moeten worden. Met Sadet Karabulut, voormalig Tweede Kamerlid SP en schrijfster van “Een pen tegen permanente oorlog” en Qader Shafiq, ooit vluchteling uit Afghanistan en nu directeur van Bureau Wijland, partner in diversiteit en duurzaamheid.
 • Schrijfster Anja Meulenbelt geeft een korte lezing over waarom feminisme goed is voor Links.
 • En daarnaast bespreken we de wooncrisis, het recht op de stad en de protesten die nu eindelijk losbarsten! Dit doen we met Mustapha Eaisaouiyen (Recht op de stad/Tweebosbuurt Rotterdam) en Melissa Koutouzis (Woonprotest/Transnational Institute), onder leiding van Harriet Bergman.

En dit keer zal er ook daadwerkelijk ruimte voor discussie in de zaal! We kunnen maximaal zestig mensen kwijt op anderhalf meter in de zaal van Ru Paré (Amsterdam Slotervaart). Om die reden hebben we graag dat je je aanmeldt via het formulier hieronder. Daarmee verzeker je jezelf ook van een plek, want wie het eerst komt, het eerst maalt, dus wees er snel bij! Voor wie er niet bij kan zijn is het evenement live te volgen (en terug te kijken) op YouTube.

Ik meld me aan voor Linkse Liefde 30 oktober!

  LINKSE LIEFDE ✊❤️
  wil een bijdrage leveren aan een herleving van linkse idealen en een platform bieden aan activisten, aan doeners en denkers die zich inzetten voor een radicaal andere samenleving.
  Linkse Liefde wordt gehost en mede mogelijk gemaakt door cultureel buurtcentrum Ru Paré in Amsterdam Slotervaart (Chris Lebeaustraat 4). Ru Paré biedt een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking. 

  Volg Linkse Liefde op:
  ☞ facebook: https://www.facebook.com/cafelinkseliefde
  ☞ twitter: https://twitter.com/LiefdeLinkse
  ☞ instagram: https://www.instagram.com/linkse.liefde
  ☞ YouTube: https://www.youtube.com/c/LinkseLiefde
  ☞ website: www.linkseliefde.nl

  Steun ons met een financiële bijdrage. Echt even doen, is hard nodig!